Ajax wil Sutalo niet van de hand doen, ondanks verschillende opties

'Ajax wil Sutalo behouden ondanks interesse vanuit verschillende clubs'

14 augustus om 13:43
Laatste update: 14 augustus om 13:50

Ajax wil verdediger Josip Šutalo behouden, ondanks interesse van andere clubs, zo meldt Voetbal International. Alleen een bod boven de dertig miljoen euro zou een vertrek bespreekbaar maken. Šutalo, die in de zomer van 2023 voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Dinamo Zagreb, heeft onder trainer Francesco Farioli zijn vorm hervonden en is een belangrijke speler voor het team geworden.

Hoewel Ajax aanvankelijk openstond voor een verkoop vanwege twijfels over zijn prestaties, heeft Šutalo's recente ontwikkeling geleid tot een herziening van die plannen. Farioli heeft structuur en duidelijkheid gebracht, wat Šutalo het vertrouwen heeft gegeven dat hij nodig had. Ajax ziet de Kroatische verdediger nu als een belangrijke pijler binnen het elftal.

Ajax is daarnaast nog steeds geïnteresseerd in het binnenhalen van Daniele Rugani van Juventus, om zo meer ervaring aan de verdediging toe te voegen. Een verhuur van Rugani hangt echter af van het vertrek van Jakov Medic, die in de belangstelling staat van verschillende Bundesliga-clubs.

Šutalo's verbeterde vorm en de mogelijke komst van Rugani roepen wel vragen op over de toekomst van Ahmetcan Kaplan, die na een blessure zijn plaats in het team wil heroveren. Ajax blijft vertrouwen houden in Šutalo, waarbij ze in Amsterdam hopen dat hij zich verder ontwikkelt.