Ajax zonder geblesseerde Berghuis tegen Jagiellonia, Farioli verklapt basisplaats

28 augustus om 14:35
Laatste update: 28 augustus om 16:13

Ajax moet het donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok stellen zonder Steven Berghuis. De middenvelder liep woensdag tijdens de training een blessure op na een contactmoment en is daardoor niet inzetbaar, zo maakte trainer Francesco Farioli bekend op de persconferentie. De ernst van de blessure wordt nog onderzocht, maar Berghuis zal in ieder geval niet in de wedstrijdselectie zitten.

Farioli kon daarnaast wel positief nieuws brengen. Ahmetcan Kaplan begint vanaf donderdag aan zijn herstelprogramma, en Kristian Hlynsson en Kian Fitz-Jim zijn weer volledig fit bevonden en maken deel uit van de selectie voor het duel.

Ajax, dat in de eerste ontmoeting met Jagiellonia Bialystok een ruime 4-1 overwinning boekte, zal in de return starten met Brian Brobbey in de basiself. De spits, die in de belangstelling staat van Nottingham Forest, krijgt de kans om zijn waarde voor Ajax te laten zien in dit belangrijke duel. Ajax - Jagiellonia begint om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena.