Streuer vertelt: "Weghorst wilde echt naar Twente, tot Ajax kwam"

1 september om 11:05
Laatste update: 1 september om 11:08

FC Twente-directeur Arnold Bruggink heeft in de voorbije maanden meermaals gesproken met Wout Weghorst. Dat vertelt Jan Streuer, Brugginks adviseur, zondagochtend aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. De Oranje-spits wilde graag naar de club uit zijn geboorteregio, maar koos uiteindelijk voor een transfer naar Ajax.

Weghorst wilde graag naar Twente, aldus Streuer. "Hij meende dat heel serieus, maar is dat veranderd vanaf het moment dat Ajax kwam." Streuer vertelt dat er verschillende keren met Weghorst is gesproken. "Hoe dicht we erbij zaten? In eerste instantie wisten we niet wat de prijs was, wat Burnley zou vragen. Dat was misschien al te veel voor ons. Wij kunnen het ons niet permitteren om nu een spits van vijf à zes miljoen te halen. Dat was al een probleem. Wil de speler voor een normaal salaris spelen? Dat is het volgende. We hadden het gevoel dat hij dat eigenlijk wel wilde, maar toen Ajax kwam was het een ander verhaal. Toen zei hij van; ja, dat vind ik ook wel interessant."

Streuer vertelt dat Twente Weghorst niets kwalijk neemt. "Hij kan zeggen dat hij graag naar Twente wil, maar we wisten de prijs niet. Burnley bepaalt dat, want hij had nog een contract. Maar goed, we hebben met Burnley verder ook niet gesproken."

Weghorst tekende afgelopen week een tweejarig contract bij Ajax. Twente heeft met Sam Lammers en Ricky van Wolfswinkel tevens twee gegadigde kandidaten voor de spitspositie.