Weghorst blikt terug op roerige transfer naar Ajax: "Het was wel zwaar"

Weghorst blikt terug op roerige transfer naar Ajax: "Het was wel zwaar"
29 augustus om 22:42

De transfer van Wout Weghorst naar Ajax had de nodige complicaties. Donderdagavond kreeg de spits een warm welkom van de Ajax-supporters toen hij op de tribune zat voor de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok (3-0). Ondanks dat Weghorst al eerder naar Ajax wilde komen, duurde het langer dan verwacht voordat de deal rond was.

"Het heeft even geduurd, ja", beaamt Weghorst in gesprek met Ziggo Sport. Hij bleef de afgelopen weken echter overwegend rustig. "Gaandeweg het proces werd snel duidelijk wat ik wilde en het was ook heel duidelijk dat Ajax me ten koste van alles wilde hebben. Ik had het gevoel dat het wel goed zou komen. Dat zeiden we ook steeds tegen elkaar: het komt goed. Dat hoorde ik uiteindelijk wel heel vaak, waardoor ik dacht: het moet nu wel een keer écht goed komen."

Ondertussen speelde Weghorst gewoon wedstrijden voor Burnley, terwijl de overstap naar Ajax steeds maar niet werd afgerond. "Vorige week dacht ik wel even: oei, maar het is goed gekomen. Ik was niet ongeduldig, maar het was wel lastig. Het gaat buiten je om. Je hebt de controle er niet meer over, er zijn andere partijen die eruit moeten komen. Veel factoren speelden mee, zowel aan de kant van Burnley als van Ajax."

Weghorst werd emotioneel toen hij door de fans werd toegezongen. "Ik denk dat je me een beetje kent inmiddels", zegt de spits terwijl hij beelden ziet van een omhelzing met zijn moeder op de tribune. "Ze filmen wel veel, hè?" lacht hij. "Er gebeurde de laatste dagen veel. Ik trainde nog bij Burnley en deed m’n best om het daar nog voor elkaar te krijgen. Ik heb geprobeerd in de onderhandelingen nog wat te kunnen betekenen, ook met de relatie die ik daar heb met de eigenaar. Het viel wel tegen, hoe dat proces verliep. Zeker omdat ik het graag wilde, was het wel zwaar."

Ondanks de moeizame onderhandelingen is Weghorst blij dat de transfer uiteindelijk toch is afgerond. "Ik zou eigenlijk gisteren tekenen, maar door alle formaliteiten duurde het een dag langer. Dat past er ook wel mooi bij", aldus de aanvaller. Weghorst keert niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn gezin terug naar Nederland. "Ik ben in veel verschillende landen en competities geweest. Ik was wel toe aan een stabiele basis en wilde naar huis met de kinderen. Maar het sportieve staat te allen tijde op één. Dat heb ik kunnen combineren. Dit was het perfecte plaatje. Ajax is voor mij de grootste club van Nederland. Toen ze me belden en aangaven dat ze me wilden hebben, gaf dat een heel cool, een heel vet gevoel."