Van Bronckhorst ziet geen extra leed in verliezen tegen Ajax: 'Het is iets wat ik liever niet wil'

Vandaag om 06:43

Ajax wist donderdagavond vrij eenvoudig van Besiktas te winnen. Giovanni van Bronckhorst, die een verleden heeft bij Feyenoord, stelt dat het feit dat hij juist van de Amsterdammers verloor geen extra pijn doet.

Van Bronckhorst zag zijn ploeg vrij kansloos met 4-0 verliezen. Een verliespartij is nooit fijn, maar voor de oefenmeester is het niet pijnlijker om op Nederlandse grond te verliezen dan ergens anders. "Nee. Ik loop al zo lang mee, voor mij maakt het niet uit waar ik speel. Natuurlijk is het bekend wat mijn achtergrond is, maar dat heeft voor mij totaal geen invloed vandaag. Het is een verlies wat ik liever niet wil. Het maakt voor mij niet uit waar dat is. Dat geldt voor winst ook hoor."

Verrast was Van Bronckhorst naar eigen zeggen niet. "Ik was niet verrast door de manier waarop Ajax kan spelen, maar wel van datgene wat wij er tegenover stellen. Dat had ik niet verwacht. Na een uur was het al duidelijk. Voetbal kan soms raar lopen. Maar het gaat verder, want we gaan morgen terug naar Istanbul en moeten maandag weer spelen."