Van dit onderlinge duel met Sporting-trainer Amorim is Bosz zo onder de indruk

Vandaag om 15:40
Laatste update: om 15:40

Peter Bosz liet zich onlangs in zeer positieve zin uit over Rúben Amorim, de trainer van Sporting Portugal waar PSV dinsdagavond in de Champions League tegen speelt. Dat heeft alles te maken met een wedstrijd die hij tegen de Portugees speelde toen hij nog trainer was bij Olympique Lyon. Bekijk hier de samenvatting van dat duel.

"Wat hun heel goed maakt is de trainer, die daar nu al vier of vijf jaar zit", begon Bosz met het analyseren van de volgende Champions League-opponent van de Eindhovenaren op de persconferentie. "Ik weet nog dat toen hij net was aangesteld dat wij met Olympique Lyon een oefenwedstrijd tegen hun hebben gespeeld. Daarna heb ik een tijdje met hem gesproken. Hij zit er nog steeds en speelt ook hetzelfde. Wij zijn toen met Lyon daar toen weggeblazen. Hij heeft door goede resultaten rust in die ploeg gebracht. Dat is knap."

De oefenwedstrijd waar Bosz op doelt, is een wedstrijd die met 3-2 werd gewonnen door Sporting Portugal. De scorebord-journalist zou gezien de eindstand spreken van een minimaal verschil, maar zo kijkt Bosz daar dus niet naar. Dinsdagavond trapt PSV om 21.00 uur af in eigen huis tegen Sporting Portugal.