Diarra-zaak speelt is ook binnen PSV een thema: 'Dit heeft effect op je strategie'

Vandaag om 15:17

De zaak Diarra is een thema binnen PSV, zo verzekerde Peter Bosz dat vrijdag tijdens een persmoment. Volgens de trainer zou de transferstrategie van PSV in het geval van drastische wijzigingen zeker anders worden.

Diarra en de FIFA stonden afgelopen week tegenover elkaar in de rechtbank. De zaak gaat over een hervorming van het transfersysteem, waarbij spelers in de toekomst wellicht ten alle tijden van club zouden mogen wisselen. Dat laatste is waar Diarra voor pleit en de FIFA tegen is, want dat zou een hervorming van het transfersysteem met twee windows (in de winter en zomer) drastisch veranderen. Ook Bosz en het bestuur van PSV volgt de ontwikkelingen op de voet.

"Dit is inderdaad iets voor de club en dan met name voor de technisch directeur en algemeen directeur want als dit - ik weet er nog te weinig van hoor - doorgaat, dan is dat na het Bosman-arrest weer een hele grote zaak waardoor je de transferstrategie aan moet passen", begint Bosz. "Binnen deze club is het echt wel een thema."