Koeman: geschorste Van Dijk wilde blijven, maar na overleg toch naar huis

13 oktober om 20:28
Laatste update: 13 oktober om 22:35

Virgil van Dijk ontbreekt tegen Duitsland vanwege een schorsing, maar bondscoach Ronald Koeman vindt dat de verdediger juist gebaat is bij de extra rust. De captain van Oranje had in eerste instantie aangegeven bij de selectie te blijven, maar kwam daar later op terug. Dat vertelde Koeman zondagavond op de persconferentie.

Van Dijk kreeg in de vorige interland tegen Hongarije een rode kaart en miste daardoor het duel in de Nations League tegen Duitsland. Hoewel de verdediger zijn teamgenoten aanvankelijk wilde blijven steunen, besloot Koeman dat het beter was als hij naar huis ging. "Hij zei misschien iets te snel dat hij zou blijven", aldus Koeman. "Op deze manier krijgt hij extra rust, dat lijkt me logisch. Liverpool en Virgil zijn er blij mee. Je moet soms ook met de speler en de club meedenken.”

Koeman benadrukte dat dit besluit in overleg is genomen, gezien het zware programma van Van Dijk bij Liverpool. "Virgil was iets te snel met antwoorden. Op zich is het een prima instelling dat hij wil blijven. Maar als je ziet wat voor programma hij de komende tijd moet afwerken met Liverpool, dan is het logisch om hem naar huis te sturen. Daar hebben we over gesproken en toen is het besluit genomen."

Van de Ven beoogde vervanger in basiself
Koeman hoopt dat anderen de kans grijpen om zich te bewijzen in de afwezigheid van Van Dijk. Naar verwachting zal Micky van de Ven de plek van de aanvoerder innemen in de defensie. "Het is niet onlogisch om te denken dat Van de Ven daar speelt."