Ihattaren onthult opvallende plannen voor snelle rentree bij RKC

Vandaag om 14:10
Laatste update: om 14:10

Mohammed Ihattaren zou over ongeveer twee weken weer zijn rentree kunnen maken in de Eredivisie. De spelmaker, die in de voorbije jaren door verschillende persoonlijke redenen niet zijn enorme potentie kon laten zien, tekende deze week een contract bij RKC Waalwijk. In Brabant hoopt hij zijn carrière weer op de rails te krijgen.

"Ik heb niks te bewijzen tegenover iedereen", zei Ihattaren tegen ESPN. "Ik moet me bewijzen tegenover mezelf. Ik heb genoeg recht te zetten. Ik wil RKC heel graag helpen om van de laatste plek af te komen. Ik heb genoeg doelstellingen."

Om de wedstrijdfitheid van Ihattaren hangen echter grote vraagtekens. De laatste keer dat de 22-jarige Utrechter een officiële wedstrijd speelde, was in april 2022. Toen kwam hij namens Ajax als invaller in actie in de verloren bekerfinale tegen PSV. Ihattaren vertelt echter dat hij 'heel snel' weer kan gaan spelen, en mikt daarbij op ongeveer twee weken. Dat zou echter eerst als reservespeler zijn.

Wanneer alles volgens planning verloopt, zou Ihattaren zijn rentree kunnen maken in een voor hem bijzondere wedstrijd. Op zaterdag 5 oktober speelt RKC uit bij FC Utrecht, uitgerekend in zijn geboortestad.