Jans blikt terug op machtsvertoon tegen Ajax: 'Ze hebben voortuitgang geboekt'

10 februari 2023 om 07:10
Laatste update: 10 februari 2023 om 08:30

Ron Jans vindt dat Ajax vooruitgang heeft geboekt sinds John Heitinga aan het roer staat. De trainer van FC Twente vergeleek de bekerkraker van donderdagavond met de editie van eerder in dit jaar in de Johan Cruijff Arena.

In de tweede speelronde na de tweede seizoenshelft ging Twente op bezoek in Amsterdam. De club uit Enschede speelde met 0-0 gelijk maar hadden het betere van het spel tegen de tien man van Ajax, waar Devyne Rensch na ruim een half uur spelen de rode kaart kreeg.

"Het gekke van die wedstrijd in de Arena en het slechte van ons is dat we het met elf tegen elf een stuk beter waren", begint Jans voor de camera’s. De oefenmeester weet wel wat daar mede aan bij heeft gedragen. "Er was natuurlijk een negatieve ambiance qua publiek richting Alfred Schreuder."

Is er iets veranderd in het spel van Ajax sinds de komst van Heitinga? "Nu vind ik dat Ajax redelijk gelijkwaardig was aan ons. Ik vond ons wat meer mogelijkheden hebben totdat zij de goal maakten", vervolgt Jans, die dus niets anders kan doen dan concluderen dat er progressie wordt geboekt in de hoofdstad. "Ze hebben dus wel wat vooruitgang geboekt, maar ik kijk naar mijn eigen ploeg. Dat vind ik veel belangrijker", besluit hij.

@voetbalnieuwsvn Terechte overwinning voor Ajax bij Twente?👇 #fctwente #twente #ajax #ronjans #jans #knvbbeker #eredivisie #grolschveste #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers #valentijndriessen #driessen #persconferentie #vj #vjp #fy #fyp #viral ♬ A moist healing song - Nez Tunes