Silva gaat in op toekomstplannen: 'Het belangrijkste is nu om minuten te maken'

9 april 2023 om 07:34
Laatste update: 9 april 2023 om 08:27

Fabio Silva speelde zaterdagavond de gehele negentig minuten tegen Excelsior en bekroonde zijn optreden met een doelpunt. De Portugees geeft op de persconferentie aan dat het voor hem het aller belangrijkste is om minuten te maken en gaat daarnaast in op zijn toekomst.

PSV speelde een gezapige wedstrijd, maar kreeg het in de slotfase toch voor elkaar er nog een 4-0 overwinning uit te slepen. Silva was belangrijk bij het tweede doelpunt van de avond en scoorde zelf de derde. "Het belangrijkste voor mij is dat ik bij de eerste elf zit", begon de aanvaller. "Ik wil altijd alles doen om het team te helpen. Op welke plek ik ook speel, of ik nu in de basis sta, of inval. Het team helpen staat voorop. Natuurlijk is mijn meest natuurlijke positie die van nummer negen, maar het is voor mij vooral belangrijk dat ik minuten maak."

Over zijn toekomst is nog veel onduidelijk, maar als het aan Silva ligt speelt hij ook komend seizoen in Eindhoven. "Ik weet niet wat volgend seizoen gaat gebeuren. Ik probeer te genieten van elke minuut die ik speel en die ik doorbreng met mijn ploeggenoten en de trainers. Ik heb het erg naar mijn zin, ook met de fans, die echt van me houden. Ik wil die energie en de lach op mijn gezicht vasthouden tot de laatste wedstrijd. Wat er volgend seizoen gaat gebeuren, weet ik niet. Volgend seizoen is volgend seizoen. Je kunt niet alles controleren. Ik wil graag hier blijven, zoals ik eerder heb gezegd."