Van Nistelrooij verklaart reserverol Sangaré: 'Meer jongens in deze situatie'

9 april 2023 om 08:33
Laatste update: 9 april 2023 om 08:36

Ruud van Nistelrooij besloot zaterdagavond om tegen Excelsior (4-0) Ibrahim Sangaré op de bank te zetten. Volgens de trainer van PSV ging het om tactische redenen dat de Ivoriaan buiten de boot viel.

Van Nistelrooij stelt dat het normaal is dat sommige spelers soms een keer op de bank zitten. "Meer jongens hebben in deze situatie gezeten. Je moet gewoon weer voor je plek gaan. Ibrahim is een hele belangrijke speler voor ons, dat weet iedereen", vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie. "Je kijkt per wedstrijd naar wat er gevraagd wordt. Dat hebben al veel jongens meegemaakt dit seizoen en die hebben allemaal goed gereageerd. Dat is ook het verhaal van vandaag."

Vervolgens ging de trainer van PSV in op tactiek die hij voor ogen had. "Ik wilde met Fabio Silva vanaf links spelen en met Xavi Simons op tien, die ik dicht bij Luuk wilde hebben omdat Excelsior met vijf verdedigers speelt. Je kijkt dan naar de tegenstander en ik vond Érick Gutiérrez en Joey Veerman voor deze wedstrijd de beste keuze."