Politie verijdelt massale aanval Roma-hooligans op Feyenoord-supporters

20 april 2023 om 14:50
Laatste update: 20 april 2023 om 14:53

De Italiaanse politie heeft een aanval van AS Roma-hooligans op Feyenoord-supporters weten te voorkomen. Zo'n 200 'fans' van de Europa League-tegenstander van de Rotterdammers wilden zo'n dertig Feyenoord-aanhangers aanvliegen bij het Colosseum, maar de politie greep op tijd in.

Het incident vond woensdagavond plaats, melden zowel diverse Nederlandse als Italiaanse media. Online deden beelden de rondte van drinkende Feyenoord-supporters bij een Ierse pub, waarna de Roma-hooligans een aanval op touw zetten. Met speciale blauwe busjes werden de Nederlandse supporters - die niet welkom zijn in het Stadio Olimpico - door de politie op tijd afgevoerd naar hun hotels.

De komst van de Feyenoord-fans naar Rome viel in slechte aarde bij de fanatieke supporters van AS Roma. Acht jaar geleden werd de zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen door hooligans van Feyenoord vernield, waardoor de situatie gespannen is. Stickers met daarop de tekst 'Odio Rotterdam' (wat zoveel betekent als 'Ik haat Rotterdam') circuleren door de stad.

Op andere beelden die viraal gaan, zou een Feyenoord-fan te zien zijn die mishandeld wordt door een Roma-hooligan. Naar verluidt zijn er meerdere Nederlanders tot nu toe gewond geraakt bij confrontaties in de afgelopen 24 uur.