Heitinga over 'verwend' Ajax: 'Moeten spelers halen die er gelijk staan'

1 mei 2023 om 07:37
Laatste update: 1 mei 2023 om 09:27

John Heitinga meent dat er bij Ajax veel moet veranderen voordat het topniveau van weleer kan worden aangetikt. De hoofdtrainer van de Amsterdammers geeft toe dat de ploeg met een reden derde staat in de Eredivisie en geen enkele prijs gaat pakken.

Onder Erik ten Hag schitterde Ajax in de Champions League en leek de landstitel vaak een zekerheidje. Enkele maanden later komt daar niets meer van terecht. "Als je kijkt naar de afgelopen jaren, zijn we best wel verwend geweest. Deze moeten we wel incasseren. Er zijn een hoop belangrijke spelers vertrokken, dat is een feit. Dat kost tijd. We moeten gaan bouwen en moeten daar realistisch in zijn. De gifbeker moet op dit moment echt leeg, we zullen de juiste keuzes moeten maken", stelt Heitinga op het persmoment.

Volgens de trainer moet de club zichzelf in de spiegel aankijken. "Het is realistisch dat de positie waar wij nu staan niet zonder reden is. We moeten vooral kijken naar de toekomst en de juiste keuzes maken. We moeten kijken naar de balans binnen het elftal en weer een sterke selectie krijgen. We moeten spelers halen die er gelijk staan", hint Heitinga richting sportief directeur Sven Mislintat.