Inzaghi ondanks verdriet trots op zijn spelers: 'Duidelijk niet verdiend om te verliezen'

11 juni 2023 om 07:38
Laatste update: 11 juni 2023 om 07:38

Simone Inzaghi zag de teleurstelling onder zijn spelers na de verloren Champions League-finale tegen Manchester City. Het gevoel dat echter overheerste bij de trainer van Internazionale was trots.

"De teleurstelling is te begrijpen omdat verliezen het ergste is in de sport, maar aan de andere kant moet ik de jongens prijzen die verdrietig en teleurgesteld zijn", begon Inzaghi op de persconferentie. "Ze moeten trots zijn op de weg die we hebben bewandeld en de finale die ze hebben gespeeld. Vandaag hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld en verdienden we het duidelijk niet om te verliezen. We speelde tegen een fantastische tegenstander, maar zij speelden ook tegen een geweldig spelend Inter in de finale."

Inzaghi was ook nog lovend over de fans van de Milanese club. "De fans van Inter zijn net als mijn jongens, ik omarm ze één bij één. Zij waren geweldig tijdens deze reis. In de afgelopen twaalf maanden dat ik trainer ben van Inter hebben we zo veel mooie momenten meegemaakt en ook minder mooie momenten, maar zij zijn er altijd voor ons geweest. Er is nu teleurstelling, maar op hetzelfde moment zou ik mijn spelers voor niemand anders in de wereld willen ruilen. Vandaag zag de wereld waarom", sprak een trotse trainer.