Verbruggen in verband gebracht met Burnley: 'Zeker een goede band met Kompany'

11 juni 2023 om 18:45
Laatste update: 11 juni 2023 om 19:03

Bart Verbruggen wordt door verschillende media nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Burnley. De sluitpost van RSC Anderlecht kent de manager Vincent Kompany nog uit zijn tijd bij de gevallen Belgische topclub en benadrukt dat de band goed is. Bovendien is spelen in de Premier League een droom van Verbruggen, geeft hij aan voor de camera van VoetbalNieuws

Verbruggen gaat niet in op de vermeende interesse van Burnley. De focus ligt op het EK met Jong Oranje. "Ik heb met iedereen om me heen besproken dat dit is waar ik me nu op focus", aldus de keeper tegeover VoetbalNieuws. "Ik heb hele fijne zaakwaarnemers die voor mij het werk verrichten met het oog op transfers. Anderlecht is een fantastisch mooie club. Ik ben er vanaf begin af aan blij geweest. Als er iets moois langskomt dan zal ik altijd luisteren en zou ik ervoor openstaan, maar wat ik zeg: Anderlecht is een fantastische club."

Toch benadrukt Verbruggen wel dat de band met Burnley-manager Kompany uitstekend is. "Ik heb zeker een goede band met Kompany. We hebben fijn samengewerkt. Ik heb heel veel van hem geleerd. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Hij heeft het fantastisch gedaan bij Burnley. Dat vind ik heel leuk voor hem. Ik heb hem heel erg hoog zitten als trainer. Ik hoop voor hem dat hij nog meer successen gaat behalen."

De doelman maakte bovendien al vaker duidelijk dat spelen in de Premier League een droom van hem is. "Honderd procent. Het is altijd al een droom geweest om in de Premier League te voetballen. Om überhaupt genoemd te worden bij clubs die daar spelen, dat is een eer. Daar ben ik blij mee. Dat betekent dat je dingen goed aan het doen bent."