Koeman vond dat Oranje zich deels revancheerde: 'Stond een elftal met energie'

15 juni 2023 om 06:40

Ronald Koeman vindt dat het het Nederlands elftal deels is gelukt om revanche te nemen ten opzichte van de eerdere interlandperiode in maart. Woensdagavond ging Oranje in de halve finales van de Nations League na verlenging onderuit tegen Kroatië; 2-4, maar volgens de bondscoach zag hij meer energie dan twee maanden geleden.

Of het revanche nemen is gelukt? "Qua resultaat niet, maar je kijkt verder dan resultaat", zo begint Koeman na afloop op de persconferentie. In maart verloor Oranje in de EK-kwalificatie met 4-0 van Frankrijk en wist het voetbaldwerg Gibraltar met slechts 3-0 te verslaan. "Dan denk ik dat we ons duidelijk verbeterd hebben. Dat er echt een elftal stond dat de energie had en er een gevecht van heeft gemaakt. In dat opzicht kunnen we er mee verder, maar er is teleurstelling omdat je in eigen land speelt en je krijgt de kans om de Nations League te winnen."

Desondanks stelt de bondscoach dat Oranje de nederlaag moet accepteren. "We hebben tegen een Kroatië gespeeld waarvan het niet zo vreemd is dat ze op de laatste WK’s tweede en derde zijn geworden. Dat zag je terug en daar kunnen we ook van leren."

Wat rest voor Nederland is de troostfinale van het mini-toernooi, op zondagmiddag tegen de verliezer van het duel tussen Spanje en Italië. Die wedstrijd wordt, net als de onderlinge halve finale tussen beide landen, afgewerkt in de Grolsch Veste in Enschede.