Nog geen transferstress bij Ajax: 'Gaan echt voor onze nummers één op de lijst'

28 juli 2023 om 16:59

Maurice Steijn wordt nog niet zenuwachtig van het wachten op topaanwinsten bij Ajax. De kersverse coach van de Amsterdammers heeft geduld, en vertelt dat de club alleen voor haar nummers één op de scoutingslijst wil gaan.

"Nee, dat niet", aldus Steijn in gesprek met ESPN, stellende dat er van nervositeit rondom transfers nog geen enkele sprake is. "Maar je wil wel dat ze zo snel mogelijk aansluiten. Dus daar praat je veel over. Ik heb er veel contact over met Sven (Mislintat, red.). Ook met de rest van je staf heb je het er veel over van… 'Nou, waar hebben we versterkingen nodig, wat voor types hebben we nodig?' Zo'n trainingskamp geeft daar ook inzicht in."

Desondanks geeft de coach aan dat men bij Ajax weet waar het mee bezig is, en dat het de vooraf bepaalde strategie volgt. "Eerst verkopen voordat we wat kunnen. Dat is nu gebeurd en ik hoop dat er een aantal heel dichtbij zijn. We hebben heel duidelijk intern besproken dat we écht voor onze nummers één op de lijst gaan. Nummers twee en drie hadden er misschien al kunnen zijn, maar we willen echt voor het beste gaan. We zijn onze beste spelers, leiderstypes, verloren en moeten ook dat niveau terugkopen. Dat duurt misschien wat langer, maar ik heb liever dat we dan de juiste spelers hebben."

Ajax haalde met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic tot dusver slechts twee aanwinsten in huis. Daartegenover stond het vertrek van aanvoerder Dusan Tadic en verdedigers Jurriën Timber en Calvin Bassey. Ook Mohammed Kudus en Edson Álvarez worden in verband gebracht met een transfer. Daarentegen hoopt de club zich binnenkort te versterken met de 23-jarige Kroatische verdediger Josip Sutalo.

De Godenzonen spelen nog twee oefenwedstrijden, tegen FC Augsburg en Borussia Dortmund, alvorens op 12 augustus de Eredivisie begint met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.