Steijn geeft namen van twee Ajax-basisspelers weg: 'Die is klaar om te spelen'

11 augustus 2023 om 13:40
Laatste update: 11 augustus 2023 om 14:36

Duidelijkheid is het toverwoord, dat is gebleken uit de persconferentie van Maurice Steijn. De hoofdtrainer van Ajax heeft meerdere namen prijsgegeven in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Jakov Medic, één van de meeste recente aanwinsten van Ajax, is één van de spelers die komende zaterdag in de basis staat. "Ja die is klaar om te spelen en gaat ook starten morgen", begint Steijn, die Olivier Aertssen niet te kort wil doen. "Ik vind hem verder dan Aertssen, die heeft het goed gedaan maar is voor de leeuwen gegooid. Het zijn geweldige vlieguren geweest maar ik kies voor Medic omdat die verder is."

Naast aanvoerder Steven Bergwijn is er ook duidelijkheid verschaft over een andere speler die we op het veld kunnen verwachten: Branco van den Boomen, die in de laatste oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund nog op de bank begon. "Branco staat morgen ook in de basis, hij is een Nederlander die is gekomen. Het is niet makkelijk om Nederlanders erbij te krijgen", aldus Steijn, die aangeeft dat een voorkeur heeft voor Nederlandse aanwinsten wanneer er geen verschil is in kwaliteit.