Ajax-talent mogelijk voor de leeuwen tegen Feyenoord: 'Ze zijn wel wat gewend'

22 september 2023 om 12:23
Laatste update: 22 september 2023 om 13:24

Maurice Steijn is er niet bang voor om Silvano Vos te laten starten in de Klassieker. De hoofdtrainer van Ajax heeft nog geen toezegging gedaan voor een basisplaats van de jongeling, maar stelt dat ook het talent wel wat gewend is.

Steijn greep donderdagavond in de rust in tegen Olympique Marseille door Vos in te brengen voor Tahirovic. Het talent viel met verve in als controlerende middenvelder, maar pakte wel een rode kaart. Toch heeft Vos een goede indruk gemaakt op de Hagenaar.

"We gaan het zondag zien", begint Steijn op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord. "Gisteren was ook een grote wedstrijd. Ik schroom niet om dat soort jongens voor de leeuwen te gooien. We moeten ze daarin steunen en handvatten geven. Ze zijn wel wat gewend."

Het is maar de vraag of Vos fit genoeg is voor een basisplaats. "Hij is een tijdje aan het sukkelen geweest. Hij heeft een aantal wedstrijden gemist maar het lijkt goed te zijn. We zijn voorzichtig met hem, hebben een duidelijk plan. We wilden perse dat hij niet verhuurd zou worden. Het fysieke verhaal moet hij nog aan wennen, maar ik hoop dat hij ongeschonden uit de strijd is gekomen", besluit Steijn.