'Ik vind dat Martins Indi een goed seizoen heeft gehad, vooruitgegaan in opbouwen'

30 mei 2022 om 16:34

Louis van Gaal heeft op de persconferentie van maandag zijn keuze toegelicht om Bruno Martins Indi opnieuw te selecteren voor het Nederlands elftal. De 30-jarige verdediger werd in 2012 voor het eerst opgeroepen en was lange tijd afwezig, maar maakte in juni een verrassende comeback in Oranje. 

"Bruno Martins Indi heeft te maken met Owen Wijndal, die geblesseerd afviel", begint Van Gaal. "Daar kan ik niet veel aan veranderen en ik moet dan kijken wie er overblijft. Ik vind dat Martins Indi een heel goed seizoen achter de rug heeft en vooral in het opbouwgedeelte vooruit is gegaan. Daarnaast heeft hij al veel WK-ervaring, dus hij krijgt nu de kans om zich te bewijzen. We gaan zien of hij dat gaat doen", stelt de bondscoach. 

"Ik heb anders ook geen tijd", geeft de bondscoach toe. "Als er vijf spelers geblesseerd zijn in oktober, ben ik de klos. Ik wil gewoon kijken op dit moment of er spelers bijkomen bij dzee groep of dat ik de oudere spelers behoud. Je hebt geen automatische rittenkaart bij het Nederlands elftal", laat Van Gaal weten.

Daarnaast is het linkerbeen van Martins Indi belangrijk, laat de bondscoach weten. "We hebben maar één linker centrale verdediger en ik wil een linksbenige speler op die positie. Daar heb ik bepaalde redenen voor: omdat we op een andere manier moeten doordekken. Tegen Duitsland ging dat helemaal fout", besluit Van Gaal.