Berghuis imponeert op nieuwe positie: 'Het was vandaag lekker voetballen'

3 juni 2022 om 23:48

Steven Berghuis maakte vrijdagavond een sterke indruk bij de gewonnen wedstrijd van Nederland op België (1-4). De doorgaans aanvallende middenvelder moest deze keer een verdedigende rol invullen op het middenveld en kwam daar goed tot zijn recht. 

Berghuis arriveerde na de gewonnen wedstrijd voor de camera van de NOS om zijn wedstrijd te analyseren. "Ik speelde dit keer wat lager, eigenlijk waren de startposities wel hoog, daarna kwam ik eigenlijk wel dichtbij Frenkie. En Davy dan op 10: ook afhankelijk van de positie van De Bruyne, maar we hadden drie tegen twee daar, dus ik denk dat we dat ook goed hebben uitgebuit", zegt de Ajax-speler, die doorgaans op de rechtervleugel of aanvallend in het middenveld te vinden is. 

De voetballer was de afgelopen weken gefrustreerd bij Ajax, maar genoot vrijdag met volle teugen van de wedstrijd. "Het was lekker voetballen vandaag (vrijdag, red.). Als we goed spelen en de juiste mensen in hun kracht laten spelen, als het allemaal goed kan vallen, dan kun je dit niveau aantikken", meent Berghuis, die denkt dat de voorbereiding zijn vruchten heeft afgeworpen. "Hoe we posities innemen bij balbezit en balbezit tegenstander, ik denk dat het allemaal wel terugkwam op het veld", besluit hij.