Arne Slot vindt dat zijn elftal gegroeid is op Euopees-niveau

Slot onder de indruk van eigen ploeg: 'Zijn als elftal echt gegroeid'

28 november 2023 om 10:30
Laatste update: 28 november 2023 om 10:30

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt dat zijn elftal op Europees-niveau is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. In De Kuip werd van zowel Celtic (2-0) als Lazio (3-1) gewonnen. Dinsdagavond komt Atlético Madrid op bezoek voor een cruciaal duel.  

Feyenoord domineerde in Madrid, ondanks een nipte nederlaag (3-2). "Bij AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League, hadden we voor het eerst het gevoel dat we op topniveau konden domineren", zegt Slot tegenover De Telegraaf. "Dat was goed om te zien en dat heeft vertrouwen gegeven." 
 
De Rotterdammers staan derde in Groep E, achter Lazio en Atlético. Volgens Slot moet Feyenoord tot meer in staat zijn dan alleen maar een wedstrijd domineren. "Op Champions League-niveau gaat het er niet om wat je zelf creëert, maar om de kansen die je weggeeft", aldus de oefenmeester.  
 
Slot heeft met Feyenoord een ontwikkeling doorgemaakt, waarbij hij één specifieke wedstrijd aanhaalt. "Ja, wij zijn als elftal echt gegroeid. En dat is ingezet bij AS Roma vorig seizoen. Daar hebben we zoveel vertrouwen op gedaan in een Europese uitwedstrijd in de kwartfinale." Feyenoord speelt dinsdagavond om 21.00 in De Kuip tegen Atlético en is live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.