Slot baalt van tegentreffers 'onrustig' Feyenoord: 'Past bij onze campagne'

Reactie Slot op nederlaag Feyenoord
28 november 2023 om 23:41

Arne Slot zag zijn Feyenoord strijdend ten onder gaan tegen Atlético Madrid, waardoor het uitgeschakeld is in de Champions League. De oefenmeester meent voor de camera van RTL 7 dat er, mits het wegdenken van het resultaat, er op het gebied van kansen weinig tussen beide ploegen zat.

Slot zag zijn ploeg een onrustig spel spelen. "Ballen wegschieten, een beetje paniekerig", somt de oefenmeester op. "Desondanks hebben we de eerste kansen gehad en een paar prima kansen ook. Maar de tegengoals, dat past bij ons Champions League-seizoen. Twee komen uit een standaardsituatie, waarvan twee eigen goals. En dan nog een wereldgoal of een mislukte voorzet die bij de tweede paal binnenzeilt", vervolgt Slot, die qua kansen weinig verschil zag tussen beide ploegen. "Ik denk dat we op de juiste momenten niet toe hebben geslagen. Dat vergeet je bijna." Na afloop deelt Slot de mening van vele dat Atlético een sterker spel speelde, dan de eerdere ontmoeting in Madrid.

Volgens Slot is een altijd terecht is waar je als ploeg staat, dus ook de derde plek in de groepsfase van de Champions League. "Vooral uit tegen Lazio en Atlético hebben we het weggegeven. Als je op dit niveau beter bent, moet je een resultaat halen." Na de uitschakeling in het miljardenbal, moet Feyenoord straks aan de bak in de tussenronde van de Europa League. "Daar hebben we vorig jaar een fantastische campagne gehad, ook een mooi toernooi dus. Maar als je mag kiezen, dan is duidelijk wat je liever speelt."