Hlynsson droomt groot en heeft vertrouwen in CL-plaats voor Ajax

Hlynsson gelooft nog in Champions League-plek voor Ajax: 'Dat gat is te dichten'

16 december 2023 om 07:47

Kristian Hlynsson speelde zich dit seizoen in de basis bij Ajax en twijfelde jaren geleden geen moment toen de Amsterdammers bij hem aanklopte. Nu droomt de middenvelder van een Amsterdams kampioenschap en heeft hij alle vertrouwen in het behalen van de Champions League.

Hlynsson streek vier jaar geleden neer in Amsterdam en kon destijds ook rekenen op interesse van ploegen in Engeland en Duitsland. "Toen Ajax kwam, wist ik meteen: daar wil ik heen. Het is voor een jonge speler een beetje de club waar je van droomt", vertelt de Ajacied tegenover het Algemeen Dagblad. Dit seizoen ontwikkelt de IJslander zich als een malle. "Omdat ik veel vooruit speel, tussen de linies kom, combinaties zoek en kan scoren. Ik was altijd wel een intelligente speler. Hier heb ik dat gecombineerd met keihard werken. Zo ben ik in mijn jaren bij Ajax fysiek, technisch en vooral tactisch gegroeid."

Ajax begon lastig aan het seizoen, maar beleeft de laatste weken een opmars. Hlynsson verwacht dat het halen van de Champions League nog mogelijk is. "Dat gat is te dichten. We kunnen nog een plek of twee omhoog als we zo doorgaan. De concurrenten spelen ook nog tegen elkaar. Wij moeten vooral blijven winnen en Europees voetbal halen. Hopelijk wordt dat dan zelfs nog Champions League."

Dromen heeft Hlynsson ook. "Hier wil ik nog kampioen worden en in de Champions League uitkomen met Ajax. En later misschien in de Premier League spelen, want daar kijkt heel IJsland naar. Dat is allemaal nog ver weg. Ik moet eerst maar eens zorgen dat ik hier bij Ajax een heel belangrijke speler ga worden."