Brobbey en Bergwijn wellicht afwezig tegen PEC Zwolle

Ajax mogelijk zonder sterkhouders tegen PEC: 'We moeten er naar kijken'

16 december 2023 om 07:29

Ajax neemt het zondag op tegen PEC Zwolle, maar moet dat wellicht doen zonder haar steraanvallers. Zowel achter de naam van Brian Brobbey als Steven Bergwijn staat nog een vraagteken.

Ajax is de laatste weken keurig bezig. De Amsterdammers weten vaker te winnen dan punten te laten liggen en hopen die lijn tegen PEC voort te zetten. Of dat met Bergwijn en Brobbey gaat zijn, is nog de vraag. "We wachten nog op meer informatie over Bergwijn, hij zal misschien niet beschikbaar zijn", vertelt Michael Valkanis die zondag de honneurs waar neemt op de bank bij Ajax op de persconferentie. "Voor Brobbey kwam de wedstrijd tegen AEK ook wat vroeg. We denken wel dat hij zaterdag kan trainen. Daar zullen we naar kijken, maar we zijn klaar voor de wedstrijd."

Valkanis neemt de rol van trainer op zich door de afwezigheid van John van ’t Schip die in Australië is voorde bruiloft van zijn zoon. De Griek kijkt uit naar zijn debuut als hoofdtrainer van Ajax. "Ik ben heel gepassioneerd en hou van teams die aanvallend voetbal spelen. Ik ben heel competitief van mezelf en wil dat de teams waarbij ik betrokken ben dat ook hebben en het veld opgaan om te winnen. Voetbal betekent alles voor me."