Duidelijkheid rond nieuwe blessure De Ligt: Bayern moet verdediger wederom missen

Duidelijkheid rond nieuwe blessure De Ligt
17 januari om 15:35

Wederom een tegenslag in het al teleurstellende seizoen van Matthijs de Ligt, nu de verdediger van Bayern München wederom met een blessure kamp. De Ligt keerde eind december na een maandenlange blessure terug en viel recent tijdens het trainingskamp in Portugal weer uit. Een blessure aan zijn knie houdt de Oranje-international komend weekend aan de kant.

Even werd gevreesd voor wederom een langdurige absentie van De Ligt door Bayern, waar een dag later gelukkig geen sprake van lijkt te zijn. Zo weet de Duitse tak van Sky Sports te melden dat de blessure van de De Ligt meevalt. De verdediger moet alleen de wedstrijd van komend weekend aan zich voorbij laten gaan, klinkt het. Zondag krijgt Bayern, dat tweede staat in de Bundesliga, bezoek van nummer dertien Werder Bremen.

Begin van deze week leek het noodlot weer toe te slaan bij De Ligt, toen naar buiten kwam dat hij voorlopig niet mee zou kunnen trainen met zijn ploeg. De verdediger ontbrak dinsdag dan ook op het trainingsveld van Bayern in Faro. Na het weekend lijkt De Ligt de training weer te kunnen hervatten, klinkt het nu vanuit Duitsland.

Dit seizoen moest De Ligt al de nodige wedstrijden en interlands aan zich voorbij laten gaan door blessures. Eind september stond de verdediger vier wedstrijden buitenspel, waarna begin november een scheurtje in zijn knieband volgde. De verdediger maakte eind december met een invalbeurt tegen VfL Wolfsburg zijn return in het elftal van Thomas Tuchel