Waarom Vertessen volgens Bosz in de basis mag starten voor het duel met FC Twente

Dit is waarom Vertessen volgens Bosz tegen FC Twente speelt
17 januari om 20:45

Peter Bosz geeft woensdagavond de kans aan Yorbe Vertessen in de basiself van PSV. De Belg wordt de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Union Berlin, maar dat is volgens de oefenmeester van de Eindhovenaren niet de reden.

Bekend is dat Union Berlin heel graag met Vertessen aan de haal wil. De Duitse club overweegt naar verluidt zelfs een hoger bod dan de vijf miljoen euro die voor de Belg wordt genoemd te bieden, maar PSV wil niet aan een vertrek van hem.

"Het belangrijkste is dat hij het verdient heeft", begint Bosz voor de camera’s van ESPN. De oefenmeester krijgt geen vragen over of het iets te maken heeft met de transferperikelen, maar geeft wel een andere reden. "Hij valt goed in, traint goed en komt voor Malik (Tillman, red.). Die is voor de winterstop geblesseerd geraakt en dat willen we niet nog een keer. Daar wil ik rekening mee houden", klinkt het.

Met Vertessen in de basis gaat PSV proberen om ten koste van Twente de kwartfinales van het bekertoernooi te halen. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen in de Eredivisie al met 0-3 van de Tukkers. Het duel tussen de nummer één en drie van de competitie begint om 21.00.