Bergwijn houdt deur voor Ajax-exit op een kier: 'Ooit wil ik daar weer spelen'

Bergwijn houdt deur voor Ajax-exit op een kier: 'Houd alle opties open'

31 januari om 09:26

Steven Bergwijn verwacht niet dat hij deze winter of zomer gaat vertrekken bij Ajax. De aanvaller is dit seizoen de aanvoerder van de Amsterdammers en heeft nog een contract tot medio 2027, maar wordt toch geregeld gelinkt aan een exit. Zo zouden West Ham United en Bayern München voor hem in de markt zijn. De linksbuiten benadrukt dat in de voetballerij niets zeker is.  

In een uitgebreid interview met Voetbal International wordt Bergwijn gevraagd of hij volgend seizoen ook bij Ajax speelt. "Ja, daar ga ik wel van uit", benadrukt de aanvaller. "Ik heb een contract tot 2027, dus dat is logisch. Maar natuurlijk: in de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ben pas 26, dus je houdt natuurlijk alle opties open."

Bayern München en West Ham United zouden voor Bergwijn in de markt zijn. Met een transfer naar naar laatstgenoemde club zou er een wens van de aanvaller in vervulling gaan. "Ooit zou ik wel weer in de Premier League willen spelen, dat blijft de mooiste competitie, vind ik. Ik heb daar ook een heel mooie tijd gehad, bij Tottenham. Ik heb er veel geleerd, maar uiteindelijk was dit wel beter voor mij", doelt Bergwijn op zijn terugkeer naar Nederland.

Bergwijn koestert wat hij momenteel heeft in Amsterdam. "Nu speel ik gewoon alles, bij Ajax. Ik ga er nu van uit dat dat na de zomer ook zo is. Natuurlijk heb ik ook gelezen over interesse van West Ham United, maar voor zover ik weet, is er niets gaande."