Basisrentree op komst: wanneer stond Haaland voor het laatst in de basis bij City?

Basisrentree op komst: wanneer stond Haaland voor het laatst in de basis bij City?
5 februari om 15:03

Er lonkt weer een basisplaats voor Erling Haaland. De doelpuntenmachine van Manchester City lag enige tijd in de lappenmand en moest twaalf wedstrijden toekijken. De Noor maakte al zijn rentree en lijkt nu weer vanaf de aftrap te kunnen spelen. Dit is wanneer Haaland voor het laatst in de basis van City stond.

Op 9 december sloeg het noodlot voor Haaland toe. De spits had last van een botstressreactie in zijn voet. De lengte en ernst van de blessure was enige tijd onduidelijk, waardoor City niet wist wanneer het weer op de topschutter kon rekenen. In 23 wedstrijden schoot Haaland dit seizoen al negentien keer raak.

Rentree Haaland

Op 31 januari keerde Haaland terug bij City. Tijden de wedstrijd tegen Burnley (3-1) kwam de spits negentien minuten voor tijd binnen de lijnen. Het was zijn eerste optreden sinds de verloren wedstrijd tegen Aston Villa (1-0). Die wedstrijd was dan ook de laatste keer dat Haaland in de basis van Pep Guardiola stond. Op 5 februari kan Haaland wederom minuten maken, als er een wedstrijd tegen Brentford wacht.