Voor deze prestigieuze prijs zijn Simons en Maatsen genomineerd

Simons kan prestigieuze prijs prolongeren: concurrentie van landgenoot
5 februari om 19:22
Laatste update: 5 februari om 20:11

Voor de tweede maand op rij kan Xavi Simons in de prijzen vallen voor zijn prestaties in de Bundesliga. Vorige maand werd de oud-PSV’er al uitgeroepen tot de meest talentvolle speler van Duitsland. Nu is hij wederom genomineerd voor de prestigieuze titel. Hij is niet de enige Nederlander die genomineerd is, want ook Ian Maatsen maakt kans.

Simons kroonde zich in december tot talent van de maand door zijn imponerende spel eind vorig jaar. Hiermee versloeg hij onder andere Victor Boniface. De aanvaller van Bayern Leverkusen wist de prijs vier keer op rij te winnen, maar moest hem in december dus afstaan aan de Nederlander.

Welke Nederlander is nog meer genomineerd voor talent van de maand?

Simons is niet de enige gegadigde, want ook Maatsen is genomineerd als talent van de maand in de Bundesliga. De vleugelverdediger streek deze winter neer in Duitsland. Hij begon voortvarend bij Borussia Dortmund. Vanaf het eerste moment mag de oud-speler van Chelsea zich basisspeler noemen. Door de goede prestaties gaat hij op voor de prijs van Rookie of the Month.

Maatsen en Simons hebben voor de prijs concurrentie van Maximilian Beier. De speler kende met Hoffenheim een goede start van het jaar.