Slecht nieuws voor Ajax: 'Bergwijn enkele weken aan de kant met blessure'

Slecht nieuws voor Ajax: 'Bergwijn enkele weken aan de kant met blessure'
9 februari om 10:35
Laatste update: 9 februari om 10:35

Steven Bergwijn zal de komende weken niet in actie komen bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft een blessure opgelopen en zal daarmee de komende weken aan de kant zitten. Welke blessure heeft de buitenspeler? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Welke blessure heeft Steven Bergwijn?

Volgens ESPN heeft Steven Bergwijn een hamstringblessure opgelopen op de training van Ajax. De 26-jarige is daarmee de komende weken niet inzetbaar en zal moeten herstellen. Het is al de vijfde keer dit seizoen dat de Amsterdammers het zonder hun aanvoerder zullen moeten stellen door een blessure. Eerder miste Bergwijn al wedstrijden door: knieklachten, een operatie aan zijn tanden en twee andere niet gespecificeerde blessures. Bij elkaar komt het aantal gemiste wedstrijden al neer op zes, maar dat aantal zal de komende weken gaan stijgen.

Welke wedstrijden zal Bergwijn missen?

Ajax heeft de komende tijd een druk programma. De Europese toernooien hervatten weer en dus kan de ploeg van trainer John van 't Schip zijn borst gaan natmaken voor het treffen met Bodø/Glimt. Allebei de duels zal de buitenspeler aan zich voorbij moeten laten gaan en daarbij komen ook nog de competitiewedstrijden. 'Ook zal trainer John van 't Schip geen beroep kunnen doen op zijn aanvoerder tijdens de Eredivisie-duels met in ieder geval sc Heerenveen, NEC en AZ', aldus ESPN. Daarmee is Bergwijn minimaal tot het eind van februari al uitgeschakeld.