Berghuis draagt voorlopig de aanvoerdersband bij Ajax

Van 't Schip benoemt nieuwe Ajax-aanvoerder, blessure Bergwijn bevestigd

9 februari om 16:00
Laatste update: 9 februari om 16:21

Steven Berghuis draagt voorlopig de aanvoerdersband bij Ajax. Met de langdurige bovenbeenblessure van aanvoerder Steven Bergwijn was de vraag wie de nieuwe aanvoerder zou zijn bij de Amsterdammers. Op de clubwebsite maakte trainer John van 't Schip het nieuws bekend en deelde hij meer over de blessure van Bergwijn.

Bergwijn liep deze week op de training een bovenbeenblessure op, waardoor hij minimaal de rest van de maand is uitgeschakeld. Sommigen suggereerden dat de ervaren Engelse aanwinst Jordan Henderson wellicht de band zou dragen, maar die is dus naar Berghuis gegaan.

Hoelang Bergwijn precies aan de kant staat durft Van 't Schip niet te zeggen. "Dat is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen. Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart", zegt de oefenmeester.

Ajax neemt het zondagmiddag om 14.30 in Friesland op tegen sc Heerenveen. Dan zal niet alleen Bergwijn, maar ook Devyne Rensch ontbreken met een blessure. "We moeten bekijken in hoeverre hij donderdag haalt of het weekend erop", aldus Van 't Schip.