Dit is waarom Conference League-winst voor Ajax een primeur kan opleveren

Primeur lonkt voor Ajax: waarom het winnen van de Conference League extra mooi is

15 februari om 11:29
Laatste update: 15 februari om 11:30

Ajax neemt het donderdag tegen FK Bodø/Glimt op in de tussenronde van de Conference League en kan een primeur bereiken als het hele toernooi wordt gewonnen door de Amsterdammers. VoetbalNieuws.nl legt uit waarom er een mooie mijlpaal op de club wacht bij een mogelijke Conference League-winst. 

Dit is de primeur die lonkt voor Ajax bij Conference League-winst 

Ajax neemt het op tegen Bodø/Glimt in het tweeluik en zal zich bij winst plaatsen voor de achtste finale van het derde toernooi van Europa. De vorige winnaars van de Conference League waren AS Roma en West Ham United. Zowel Roma als The Hammers wisten echter nog nooit de Champions League te winnen en dat lukte Ajax maar liefst vier keer.

Bij een Conference League-titel is Ajax de eerste club die de 'nieuwe opzet' aan prijzen weet te winnen: de Champions League, de UEFA Cup (1993) en de Conference League. Daarmee kunnen de Amsterdammers zich in de geschiedenisboeken schieten, maar dan moeten er nog wel een aantal wedstrijden worden gewonnen. Te beginnen met het tweeluik tegen Bodø/Glimt, de Noorse kampioen die al vaker stuntte in Europa.