'Amsterdamse Officier van Justitie legt beslag op miljoenenpanden van Promes'

Het Amsterdamse Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op panden van Promes
15 februari om 15:20
Laatste update: 15 februari om 15:36

Het Amsterdamse Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op negen panden van Quincy Promes. Het onroerend goed van aanvaller de van Spartak Moskou is naar schatting zo’n tien miljoen euro waard.

Eerder deze week werd duidelijk dat Promes opnieuw een veroordeling aan zijn broek heeft. De Nederlander is samen met één van zijn neven veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens cocaïnesmokkel. Daar is het volgens het platform Bekende Buren, dat informatie heeft over huizen van bekende Nederlanders, niet bij gebleven.

De Officier van Justitie heeft namens het Amsterdamse OM in opdracht van het conservatoir  beslag gelegd op negen panden van Promes. Deze huizen staan in Almere, Amsterdam, Utrecht en Abcoude. De voormalig Oranje-international is sowieso bedrijvig met pandenbeheer. In het verleden verkocht hij ooit een penthouse aan DJ Martin Garrix, zo klinkt het.

Het is de zoveelste maatregel die genomen is tegen Promes. In juni van het vorige jaar werd hem ook al anderhalf jaar cel opgedragen wegens het mishandelen van een neef.