'Van 't Schip breekt met Ajax-traditie'

'Van 't Schip breekt met Ajax-traditie en speelt met vijf verdedigers tegen AZ'

25 februari om 13:55

Ajax gaat zondag met vijf verdedigers spelen in het duel met AZ, meent Voetbal International. Trainer John van 't Schip stapt daarmee van het heilige 4-3-3-systeem af waar Ajax onlosmakelijk mee is verbonden. 

VI schrijft dat Van 't Schip zich zorgen maakt na de vertoning van de Ajax-verdediging in het duel met Bodø/Glimt. De Noorse ploeg raakte drie keer de lat en kreeg talloze kansen, maar Ajax wist op onvoorstelbare wijze wel door te bekeren in de Conference League. Van 't Schip wil niets aan het toeval overlaten en gaat daarom vijf man in zijn verdediging zetten tegen AZ.

Tristan Gooijer lijkt nog geblesseerd en dus is Anton Gaaei de voorspelde vijfde verdediger. Het is onduidelijk of Steven Berghuis en Jordan Henderson in de basis zullen starten. Brian Brobbey lijkt wel fit genoeg om aan de aftrap te staan. 

Van 't Schip stelde voor het tweeluik met Bodo nog dat het systeem niet zou worden omgegooid, maar de trainer lijkt van gedachten te zijn veranderd. "We zijn begonnen met een bepaalde manier van werken, waarbij we er continu op hameren hoe we willen spelen. Daar hebben we ook resultaten mee behaald. Natuurlijk zijn er dingen voor verbetering vatbaar, maar het wil niet zeggen dat die punten met een ander systeem plots beter gaan. De meeste spelers zijn bovendien gewend aan een 4-3-3-formatie", stelde Van 't Schip destijds.