Deze straf krijgt Vitesse door de wanordelijkheden tijdens Feyenoord-thuis

Deze straf krijgt Vitesse door de wanordelijkheden tijdens Feyenoord-thuis
27 februari om 11:10

De KNVB-boetes blijven binnenstromen bij Vitesse. De Arnhemmers moeten naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van 21 januari maar liefst 15.000 euro aftikken. Destijds brak een stel relschoppers op de zuidtribune van het GelreDome uit.

In de 87e minuut van de wedstrijd, die in een 1-2 zege voor de Rotterdammers eindigde, moesten stewards voorkomen dat een deel van de fanatieke aanhang van Vitesse het veld en de dug-outs kon betreden. De KNVB houdt de Arnhemse club daar verantwoordelijk voor, omdat zij de veiligheid in het stadion moet waarborgen.

Deze boetes kreeg Vitesse eerder al van de KNVB

Het is de zoveelste financiële straf voor Vitesse, dat rond het overnameproces, dat werd afgekeurd door de licentiecommissie, ook al een rekening van 100.000 euro gepresenteerd kreeg. De commissie vond dat Vitesse hen had 'misleid', zo meldt het Algemeen Dagblad. Daarvoor werd er een boete van 20.000 euro opgelegd, omdat de jaarrekening niet op tijd was aangeleverd.

Welke straf krijgen de supporters van Vitesse?

Vitesse stelt rondom de situatie tegen Feyenoord alle raddraaiers 'volledig in beeld' te hebben. In overleg met de KNVB worden de straffen bepaald. Die kunnen oplopen tot een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 450 euro per persoon.