Waarom kan Arne Slot vertrekken?

Verschillende mutaties: dit is de reden waarom Slot in de zomer kan vertrekken

4 maart om 07:35
Laatste update: 4 maart om 07:35

Arne Slot staat op het kandidatenlijstje bij Bayern MünchenDer Rekordmeister is één van de topclubs die komende zomer hun trainer ziet vertrekken. Daarmee lijkt de kans steeds groter te worden dat Slot vertrekt. Wat is daar de rede voor? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het zal een drukke voetbalzomer worden. Naast het Europees Kampioenschap zal op 1 juli de transfermarkt weer openen. Eerder zullen al verschillende trainers van topclubs hun teams uitzwaaien. Thomas Tuchel vertrekt bij Bayern München, Xavi bij FC Barcelona en Jürgen Klopp bij Liverpool. Daarmee zullen veel clubs op zoek moeten naar een nieuwe trainer en Feyenoord kan er zomaar één van worden.

Waarom zou Slot kunnen vertrekken in de zomer?

Tijdens zijn persconferentie na afloop van het duel tegen PSV werd Slot gevraagd over mogelijke interesse van Bayern München. De Nederlandse trainer zou op het kandidatenlijstje staan om Tuchel op te volgen. Zelf antwoorde hij nuchter: "Daar kan ik echt geen antwoord op geven, maar mooi dat ik op een lijstje sta." Tijdens de voorgaande zomer verlengde hij zijn contract nog in Rotterdam, maar door de vele mutaties kan er volgens De Telegraaf een sneeuwbaleffect ontstaan.

'Wie verder kijkt in Europa constateert dat er een waar sneeuwbaleffect kan ontstaan vanwege het feit dat een aantal grote clubs op zoek is naar een nieuwe coach en daarvoor dezelfde namen in omloop zijn', zo schrijft de krant. 'Slot is vanwege zijn aanvallende en attractieve stijl, het veroveren van de landstitel, een paar prima optredens van zijn ploeg in de Champions League en een mogelijke tweede opeenvolgende hoofdprijs (de KNVB-beker) met coaches als Xabi Alonso van Bayer Leverkusen, de Italiaan Roberto De Zerbi van Brighton en de bij Chelsea vroeg weggestuurde Graham Potter (ex-Brighton) wederom vol op de radar.'

Hoewel er veel lijkt te gaan gebeuren zit men in Rotterdam niet te beven. 'Feyenoord is onder alle omstandigheden rustig onder de situatie, omdat Slot nog dik twee jaar vastligt en er vorig seizoen geen vertrekclausule in zijn contract is opgenomen. Dat betekent dat de Rotterdammers in de zomer opnieuw de hoofdprijs kunnen vragen als er een aanbod komt voor Slot.'