De naam van Feyenoord-coach Arne Slot is gevallen bij FC Barcelona

'Naam van Slot onderzocht bij Spaanse grootmacht, komst geen prioriteit'

5 maart om 10:18

FC Barcelona heeft de prestaties van Feyenoord-coach Arne Slot de afgelopen periode nauwlettend in de gaten gehouden. Dat meldt het Spaanse SPORT dinsdagochtend, met de kanttekening dat de Nederlander in eerste instantie geen topkandidaat is voor de ontstane vacature in Catalonië.

Barcelona is momenteel op zoek naar een trainer voor het komende seizoen. Aan het eind van het huidige slaat Xavi na drie seizoenen namelijk de deur van het Camp Nou-stadion achter zich dicht. Vele namen passeerden sindsdien de revue voor de trainersfunctie, waaronder dus ook die van Slot, zo lijkt het.

Volgens SPORT is Slot namelijk 'een coach die geliefd is bij Barça' en iemand die 'verbaast met zijn voetbal'. De keuze voor een nieuwe trainer wordt er niet makkelijker op voor Barcelona. Door de financiële omstandigheden waarmee de club te maken krijgt, moet het flink gaan bezuinigen op salarissen, ook voor die van de hoofdtrainer. Desondanks zouden vele topcoaches nog altijd oren hebben naar een overstap naar Barça.

Zo werden Hansi Flick, Julian Nagelsmann, Roberto De Zerbi en Thomas Tuchel de laatste tijd al aan de huidige nummer drie van La Liga gelinkt. Bij Slot gebeurde dat niet direct, maar de Feyenoord-coach kan wel rekenen op veel sympathie en complimenten. 'Hij voldoet aan alle profielen en Slot heeft nooit verborgen dat hij op een bepaald moment in zijn carrière graag bij Barça zou willen werken. Zijn komst heeft geen prioriteit, maar zijn naam is wel degelijk onderzocht.'