Wie is Mikayil Faye, de Barça-international waar PSV een bod op heeft uitgebracht?

Wie is Mikayil Faye, de Barça-international die op het lijstje van PSV zou staan?
21 augustus om 17:55
Laatste update: 21 augustus om 17:55

Mikayil Ngor 'Mika' Faye werd geboren op 14 juli 2004 in Sédhiou, Senegal, en is momenteel een van de meest veelbelovende jonge verdedigers in Europa. Op slechts 20-jarige leeftijd heeft hij al de aandacht getrokken van enkele van de grootste clubs in Europa, ook PSV heeft de verdediger op hun lijstje. VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor. 

Faye begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Diambars FC, een bekende academie in Senegal die in het verleden al meerdere talenten heeft voortgebracht. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, en begin 2023 vertrok hij naar Europa, waar hij zich kort bij NK Kustošija in Kroatië aansloot. Hoewel zijn verblijf daar van korte duur was – slechts 14 wedstrijden – was het genoeg om de interesse van FC Barcelona te wekken.

In de zomer van 2023 maakte Faye de overstap naar FC Barcelona, waar hij in eerste instantie zijn minuten maakte bij Barça Atlètic, het tweede elftal van de club dat uitkomt op het derde niveau van Spanje. Hij werd al snel gezien als een veelbelovende centrale verdediger dankzij zijn fysieke kracht, snelheid en vermogen om gevaarlijke situaties te neutraliseren. Hoewel Faye nog moet debuteren voor het eerste team van Barcelona, heeft hij al enkele keren op de bank gezeten in La Liga, wat wijst op het vertrouwen dat de club in hem heeft.

Contractsituatie Faye

De 1,85 meter lange verdediger is een linksbenige centrale verdediger, een type speler dat zeer gewild is in het moderne voetbal. Zijn contract bij Barcelona loopt tot 2027, met een indrukwekkende ontsnappingsclausule van 400 miljoen euro, wat aangeeft hoe hoog de Catalanen hem inschatten. Toch zou Barcelona bereid zijn om hem voor een bedrag van rond de elf miljoen euro te laten vertrekken, wat PSV en andere geïnteresseerde clubs, zoals AC Milan en AS Monaco, op scherp zet.

Interesse van PSV

Met het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco en mogelijke vertrekwensen van Olivier Boscagli, is het voor PSV essentieel om de achterhoede te versterken. Faye lijkt een veelbelovende kandidaat om dit gat op te vullen. Als hij inderdaad naar Eindhoven zou komen, brengt hij niet alleen fysiek vermogen en verdedigende stabiliteit, maar ook het potentieel om uit te groeien tot een van de beste verdedigers van zijn generatie.

Wat voor een speler is Faye?