Dit is waarom het Olympisch Stadion geen realistische uitkomst biedt voor Ajax

Dit is waarom het Olympisch Stadion geen realistische uitkomst biedt voor Ajax

8 april om 14:15

De kans is groot dat Ajax de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal in een ander stadion moet gaan afwerken. Als eind mei de play-offs om het laatste Europese ticket in de Eredivisie plaatsvinden, kan er namelijk niet in de Johan Cruijff ArenA worden gevoetbald. Daarnaast is het Olympisch Stadion ook geen optie. VoetbalNieuws legt uit hoe dat precies zit.

Tussen 1930 en 1996 was het Olympisch Stadion de thuishaven van de belangrijkste thuiswedstrijden van Ajax, dat sinds 1996 haar wedstrijden in de ArenA afwerkt. De laatste keer dat Ajax in het Olympisch Stadion in actie kwam, was op 3 april 1996. Toen verloren de Amsterdammers met 0-1 van  Panathinaikos in de halve finale in de Champions League. Een mogelijke terugkeer naar het Olympisch Stadion lijkt ook dit jaar weer uitgesloten.

Op 23 en 26 mei vinden in de play-offs om Europees voetbal de halve finales en finale plaats. Door een concert van De Toppers in de ArenA op 24 en 25 mei, kan Ajax de mogelijke wedstrijden niet in het eigen stadion afwerken. Door evenementen in het Olympisch Stadion kan die locatie ook worden weggestreept. Eind mei vinden namelijk tussen 24 en 26 mei de NextGen Games plaats in het stadion. Daarnaast is op 22 mei ook nog eens de Nationale Rollatorloop op die locatie, zo laat de agenda van de evenementenlocatie weten.