Dit is wanneer de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Ajax is

Wanneer is de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Ajax
8 april om 17:15

De datum van de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Ajax is bekend gemaakt. Daar wordt niet alleen de uitkomst van het onderzoek rondom Sven Mislintat besproken, maar ook de positie van Alex Kroes. Wanneer zal de AVA in Amsterdam plaatsvinden? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Er heerst een enorme crisis bij Ajax. De Amsterdammers verloren afgelopen weekend kansloos in De Klassieker in De Kuip met 6-0. Het was de grootste nederlaag uit de geschiedenis van de club en dat in een week waarin Ajax al vaker in het nieuws was geweest. Alex Kroes werd geschorst vanwege het mogelijke handelen met voorkennis, maar niet veel later bleek ook dat Michael van Praag zijn Ajax-aandelen niet had gemeldt.

Daarbovenop kwam ook nog eens het nieuws dat er geen sprake was van belangenverstreling door Sven Mislintat tijdens zijn werkzame periode bij Ajax. De resultaten van het onderzoek van KPMG moesten even de kast in, maar zullen tijdens de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders besproken worden. Ook zal het mogelijke ontslag van Kroes de revue passeren. 

Wanneer is de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders?

Op 21 mei zal er door de leden van Ajax vergadert worden op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Op een nog te bepalen locatie zullen de leden samen komen en stemmen over verschillende onderwerpen. Zo ook het mogelijke ontslag van de kersvers aangestelde en geschorste Kroes. 'De RvC heeft Kroes gevraagd om in het belang van Ajax de eer aan zichzelf te houden, maar helaas is hij daartoe niet bereid gebleken. Daarom is de RvC voornemens om te besluiten dat hij wordt ontslagen als directielid', valt te lezen in de agenda.

Ook de resultaten van het Mislintat-onderzoek zullen dus worden besproken. 'Het onderzoek is afgerond. De RvC wil deze vergadering graag gebruiken om de bevindingen en conclusies met de aandeelhouders te bespreken. Deze zijn opgenomen in de bijlage van deze toelichting.'