Mislintat vraagt zich af waarom het zo lang duurde voordat de resultaten er waren

Zo reageert Mislintat op het Ajax-onderzoek dat KPMG onder andere naar hem deed

10 april om 17:24

Sven Mislintat heeft een korte reactie gegeven naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek van Ajax. De Duitse bestuurder vraagt zich bij de NOS af 'waarom het zo lang duurde'.

Afgelopen maandag publiceerde Ajax de uitkomsten van het onderzoek dat is uitgevoerd om een mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat uit te zoeken. In totaal duurde het zeven maanden om alles op een rijtje te zetten en dat kwam volgens de Amsterdammers onder andere door de late medewerking van betrokkenen, waaronder Mislintat.

Ajax stelde dat Mislintat pas voor het eerst in januari met een inhoudelijke reactie kwam. De bestuurder slaat nu terug. "Ze moeten iets zeggen om het voor zichzelf uit te kunnen leggen. Want waarom duurde het zo lang?", klinkt het.

Mislintat nam dus wel gewoon deel aan het onderzoek, maar volgens de NOS deden anderen dit niet. Pier Eringa, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, werd ondanks 'zijn sleutelpositie' niet benaderd door KPMG. Mislintat heeft overigens bijna een nieuwe job. Volgens Duitse media is hij dicht bij een akkoord met Borussia Dortmund, de club waar hij in een verleden al voor werkte.