'Girona moet flink investeren in stadion voor thuiswedstrijden in Champions League

'Girona moet flink investeren in stadion voor thuiswedstrijden Champions League'

11 mei om 13:45

Girona is één van de verrassingen dit seizoen in La Liga. Het team met Daley Blind in de gelederen verzekerde zich vorige week van een ticket voor de Champions League. Om de wedstrijden van het miljardenbal te mogen afwerken in het eigen Estadi Montilivi moet het stadion nog het nodige aanpassen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke aanpassingen Girona aan zijn stadion moet doen.

Volgens Marca zal Girona er alles aan doen om de wedstrijden in Montilivi te kunnen spelen. Om dit te realiseren moet de club flink investeren om aan de eisen van de UEFA te voldoen. Het stadion biedt momenteel capaciteit voor 14.624 mensen, waarvan een groot deel bestaat uit tijdelijke tribunes. Deze tribunes zijn bij de UEFA niet toegestaan, waardoor de club het aantal bezoekers flink moet reduceren. Na de renovaties zullen daarom nog maar 9.000 plaatsen beschikbaar zijn, waarvan 7.000 voor het thuispubliek. 

De club heeft nog niet bekend gemaakt welke renovaties precies nodig zijn om dit te bewerkstelligen. Volgens Marca gaat het om een verbouwing van ongeveer een miljoen euro. Girona geeft aan dat het geld het voor de club waard is. Door in eigen huis te spelen en een verhuizing naar Barcelona uit te sluiten, loopt het behoorlijk wat inkomsten mis. De fans van Girona vinden dat geen probleem, omdat het spelen van Champions League-voetbal in eigen huis onbetaalbaar is.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!