Deze spits moet volgens Hans Kraaij Junior Gimenez opvolgen bij Feyenoord

Deze spits moet volgens Hans Kraaij Junior Gimenez opvolgen bij Feyenoord
12 mei om 11:30

Als Gimenez komende zomer vertrekt doet Feyenoord er volgens Hans Kraaij junior. goed aan om aan te kloppen bij stadsgenoot Sparta Rotterdam. De analist laat bij Goedemorgen Eredivisie weten dat hij in Tobias Lauritsen een ideale opvolger ziet voor de Mexicaanse spits.

Lauritsen kwam in de zomer van 2022 voor 4,5 ton over van het Noorse Odd naar Sparta. De boomlange spits bleek vanaf het begin een schot in de roos te zijn. In zijn debuutjaar was hij goed voor twaalf treffers en vijf assists. Mede door de uitstekende prestaties van de Noor slaagde de oudste profclub van Nederland erin om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Ook dit seizoen is de spits goed op dreef: na 32 speelrondes staat Lauritsen op elf goals en negen assists.

Bij het programma is ook Gerard Nijkamp aanwezig, die de mening van Hans Kraay jr. deelt. "Ik vind Tobias een heel interessant profiel voor clubs als Feyenoord. Omdat hij het bij Sparta, aan de onderkant van het linkerrijtje, al twee jaar laat zien. Ook met zijn assists als spits, over de grond is hij ook echt heel goed. Met die combinatie, die veelzijdigheid van hem, denk ik dat hij een hele interessante speler is voor de top."

Wat is de transferwaarde van Lauritsen?

De spits uit Noorwegen kwam in 2022 voor 4,5 ton over naar Sparta en heeft zijn transferwaarde sindsdien flink opgekrikt. Volgens Transfermarkt.nl wordt zijn waarde op drie miljoen euro geschat. De technisch directeur van Sparta laat echter weten: "We doen hem niet onder de vijf miljoen euro weg, maar de markt bepaalt wat voor een bedrag het exact is." Zowel Kraay jr. als Aad de Mos spreken vinden dat bedrag nog laag voor de speler. "Ik hoop voor jou niet dat Te Kloese zit te kijken. Die gaat jou morgen bellen, en die halen hem er gewoon bij", aldus Kraay.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!