Dit is de reactie van Vitesse na het mislukken van het reddingsplan

Hoe reageert Vitesse na het mislukte reddingsplan
14 mei om 11:40

Het faillissement van Vitesse is wederom een stapje dichterbij gekomen. Het reddingsplan dat de Arnhemse club had opgesteld gaat niet door, omdat de stadioneigenaar niet akkoord gaat met een huurverlaging. Hoe reageert de club VitesseVoetbalNieuws.nl zet de uitspraken op een rij.

Het reddingsplan van Maasbert Schouten is volgens informatie van De Telegraaf mislukt. De beoogde eigenaar wilde een huurverlaging van het GelreDome, maar daar ging stadioneigenaar Michael van de Kuit niet mee akkoord. 'Waar de clubleiding denkt aan twaalf miljoen aan inkomsten en zo’n 18,5 miljoen aan uitgaven voor de Keuken Kampioen Divisie-club komend seizoen, raamde Schouten voorzichtiger met elf miljoen euro aan inkomsten en zo’n 14,5 miljoen euro aan uitgaven. Dat zou bijna een halvering zijn van het huidige uitgavenpatroon van 27 miljoen euro', aldus de krant.

Wat is de reactie van Vitesse?

Schouten wilde dus graag nog meer saneren bij de club, maar dat ging niet lukken. De mogelijke redder van Vitesse trok zich plotseling terug en dat leverde ook verbazing op in Arnhem. "Wij zijn bekend met zijn plan waarvan fors saneren een onderdeel was, maar met alleen (fors) saneren kom je er niet en dan is ook nog de vraag hoever ga je en wat wil je overhouden als club", zegt algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes tegen De Telegraaf. "Wij hebben serieus naar de voorstellen gekeken, maar hij heeft zich plotseling teruggetrokken, omdat onderdelen van zijn plan niet haalbaar waren."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!