FC Dordrecht vergeet zichzelf te belonen en speelt gelijk tegen FC Emmen

14 mei om 20:42

FC Dordrecht is dinsdag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Emmen. Hierdoor ligt alles nog open voor de return van komende zaterdag in de strijd om promotie. De Dordtenaren hadden het betere van het spel, maar wisten de vele kansen niet om te zetten in een overwinning.

De wedstrijd kwam dinsdagavond snel op gang, al in de vierde minuut kreeg FC Emmen de eerste mogelijkheid. Mike te Wierik kwam met de bal door naar de achterlijn en schoot de bal naar het hoofd van Parzyszek. De spits wist de bal net niet te halen, dus het kwam niet tot een doelpunt. Hoewel FC Dordrecht vervolgens vier mogelijkheden kreeg, was het toch FC Emmen dat tegen de verhouding het eerste doelpunt erin wist te leggen. Door een slordigheid in de verdediging van FC Dordrecht, kreeg Parzyszek de ruimte om de bal in het net te schieten. De Poolse spits zette Emmen daarmee in de elfde minuut op 1-0.

Na het doelpunt gaf Emmen ruimte aan FC Dordrecht om te spelen, zodra Dordrecht echter richting het doel van Emmen kwam werd direct ingegrepen door de Drenten. In de 26ste minuut lukte het Dordrecht dan toch om het goede spel te belonen met een doelpunt. Mathis Suray kon vrij doorlopen richting het doel en zette de uitploeg daarmee op 1-1. Niet lang daarna kwam Emmen opnieuw tegen de verhouding in op voorsprong. Na een corner leek Parzyszek de bal in te koppen, maar werd de bal door keeper Plogmann gekeerd. Vanuit de rebound was het Vicente Besuijen die het net wist te vinden, waardoor FC Emmen toch de 2-1 maakte. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in.

FC Dordrecht kon zichzelf weinig verwijten, behalve dat het niet op voorsprong stond. Zo kwam het team van Michele Santoni ook de kleedkamer uit. Dordrecht ging op dezelfde voet verder als voor de rust. Na vijf minuten in de tweede helft kwam daar toch het verdiende doelpunt van Dordrecht. In het zestienmetergebied werd de bal teruggelegd en kon Ilias Bronkhorst de bal binnenschieten. Waar Dordrecht voor rust niet effectief was, was dit de eerste mogelijkheid in de tweede helft en direct raak. Het spelbeeld bleef onveranderd: Dordrecht was de betere partij, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Zaterdag nemen beide ploegen het opnieuw tegen elkaar op. Om 16.30 uur staat de ontmoeting aan de Krommedijk op het programma.