Dit schrijven de Engelse kranten over de overwinning van Ten Hag met Man United

Engelse kranten schrijven over Ten Hag
16 mei om 07:05

In de nasleep van een zenuwslopende confrontatie op Old Trafford tussen Manchester United en Newcastle United, waarbij United met 3-2 zegevierde, richtten de kranten hun aandacht op manager Erik ten Hag, die onder enorme druk staat. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar de reacties van de Engelse kranten.

BBC benadrukte de cruciale rol van Ten Hag in het behouden van de kansen van Manchester United op Europees voetbal. 'Alles behalve een overwinning zou Manchester United naar hun laagste competitiepositie in 34 jaar hebben geduwd', rapporteerde de BBC. De manager krijgt lof omdat zijn team nog steeds iets heeft om voor te spelen op de laatste dag van de competitie.

The Guardian volgde een vergelijkbare toon en illustreerde hoe Ten Hag's tactische beslissingen, zoals het opstellen van Casemiro in de verdediging, een impact hadd, ondanks enige kritiek. 'Casemiro’s ervaring was cruciaal', noteerde The Guardian, wat wijst op Ten Hags inzicht in het benutten van ervaring op belangrijke momenten.

The Telegraph bood een diepgaander perspectief op Ten Hags interactie met de fans en zijn toekomst bij de club. Na de wedstrijd sprak Ten Hag tot de Old Trafford menigte, wat gezien wordt als een poging om steun te verzamelen na een uitdagend seizoen. 'Ten Hag maakt pleidooi aan United-fans na overleven van late overwinning op Newcastle,' kopte The Telegraph. Dit artikel benadrukte ook dat, ondanks de tegenvallende resultaten dit seizoen, de warme ontvangst die Ten Hag kreeg aan het einde van de wedstrijd een positief teken kan zijn voor zijn toekomst bij de club. De Nederlandse oefenmeester sprak na afloop van de wedstrijd de fans toe, waarbij er sommige fans hem gingen uitjoelen, toch was er daarna ook applaus voor de Tukker.