Dit bedrag verdiende La Liga-kampioen Real Madrid met het winnen van de competitie

Dit verdient Real Madrid met het kampioenschap
16 mei om 07:32

Real Madrid draait een goed seizoen waarbij het in de finale van de Champions League staat en het al gekroond is tot kampioen van de Spaanse competitie. De Koninklijke staan geven jaarlijks veel geld uit aan nieuwe spelers, maar wat verdient de club met het winnen van La Liga? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Real Madrid is voor de 36e keer in hun geschiedenis gekroond tot kampioen van La Liga na een overwinning op Cádiz en een verlies van Barcelona tegen Girona. Hoewel er geen directe financiële prijs is voor het winnen van de titel, levert het de club aanzienlijke voordelen op door een toename van het aandeel in de televisiegelden van de competitie.

Volgens het huidige systeem van La Liga, waarbij een kwart van de inkomsten uit uitzendrechten die aan de clubs worden verdeeld afhankelijk is van de eindpositie in de Primera División, ontvangt de kampioen 17% van het geld dat aan de teams wordt toegewezen op basis van hun prestaties.

Dit bedrag heeft Real Madrid verdient met het kampioenschap

Voor het seizoen 2023/24 betekent dit dat Real Madrid een uitbetaling van €53,3 miljoen zal ontvangen uit de tv-inkomsten, gerelateerd aan prestaties, die echter over vijf seizoenen verdeeld wordt uitbetaald. Het team ontvangt initieel een bedrag van €18,6 miljoen. Dit alles volgens gegevens die La Liga heeft vrijgegeven over hun tv-opbrengsten uit het voorgaande seizoen.