FIFA overweegt wedstrijden in het buitenland

Opvallend nieuws: FIFA overweegt competitiewedstrijden in het buitenland te spelen

16 mei om 07:47

De FIFA onderzoekt de mogelijkheid om competitiewedstrijden in andere landen te organiseren. Dit nieuws kwam naar voren tijdens een recente raadsvergadering waarbij groen licht werd gegeven voor het opzetten van een werkgroep die deze optie gaat verkennen.

De werkgroep, bestaande uit tien tot vijftien experts uit verschillende takken van de voetbalwereld, zal onderzoeken of het spelen van wedstrijden in het buitenland de competitie-integriteit kan schaden en hoe de communicatie met supporters die mogelijk hun team niet kunnen zien, gehandhaafd blijft. Deze leden hebben de opdracht gekregen binnen enkele maanden met een advies te komen.

Het concept is niet volledig nieuw. Zo wordt de Spaanse Supercup al sinds enige tijd in het buitenland gespeeld en hebben ook de Italiaanse en Franse equivalenten buitenlandse wedstrijden georganiseerd. Vooral de Premier League en La Liga hebben eerder met het idee gespeeld om competitieduels buiten hun eigen landsgrenzen te organiseren, hoewel weerstand van fans dit tot nu toe heeft verhinderd.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!